ادویه های مفید برای فصل زمستان
اَدویه یا ادویهجات، محتویات گیاهی استفاده شده به منظور عطر و طعم دهی به مواد غذایی هستند و از برخی از آنها برای اهداف خوراکی یا دارویی نیز استفاده میشود. ادویه در زبان عربی جمع مکسر دواء است!
ادویهها همچنین به عنوان ماده نگهدارنده استفاده شدهاند و برای انسان در بسیاری از زمینههای دیگر مفید هستند. یک ادویه میتواند دانه خشک شده، میوه، ریشه، پوست یا مواد مغذی گیاهی در مقادیر ناچیز به عنوان افزودنی مواد غذایی برای عطر و طعم و رنگ باشد یا به عنوان یک ماده نگهدارنده باشد که باکتریهای مضر را میکشد یا از رشد آنها ممانعت به عمل میآورد. ادویه ممکن به منظور عطر و طعم دهی به غذا یا برای پنهان کردن طعمهای دیگر استفاده شود. در آشپزخانه، ادویه جات از سبزیجات که برگ دار، قسمتهای گیاه سبز مورد استفاده برای طعم دهی یا به عنوان چاشنی هستند، متمایز هستند. اکنون ما به شما ادویه های مناسب فصل زمستان را معرفی می کنیم
ادویههای مفید برای فصل سرد 👌
👈هل: خلط آور
هِل میوهای کوچک به اندازه بند انگشت با پوست تیره و دانههای خوشبو است. هل، میوه گیاهی از تیره زنجبیلهاست و انواع مختلفی شامل هل سیاه، هل سفید و هل سبز دارد که نوع سبز آن عطر تندتری دارد.
هل یکی از چاشنیهای معطر مورد استفاده در بعضی از غذاها، نانها، شیرینیها و بهخصوص مرباها، هل است. هندیها و پاکستانیها بیشترین مصرفکنندههای هل در جهان هستند.
👈سیر: آنتی بیوتیک
سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز میرسد. قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید میباشد. برگهای آن باریک و نواری شکل به رنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر میشود.
👈زردچوبه: ضدالتهاب
زَردچوبه یا زَرچوبه (نام علمی: Curcuma longa) نوعی گیاه و ادویه ای است که از آن گیاه تهیه میشود. زردچوبه از رده زنجبیلوارها (Zingiberidae)، راسته زنجبیلها (Zingiberales)، تیره زنجبیلیان (Zingiberaceae)، گونه زردچوبهایها (Curcuma) است.
پودر زردچوبه به رنگ زرد تیرهاست که یکی از پرکاربردترین ادویه به شمار میرود. رویشگاه اصلی این گیاه هند است و قسمت اصلی ادویه معروف کاری را که در بسیاری از غذاهای هندی به کار میرود، تشکیل میدهد.
👈چوب میخک: ضدویروس
👈دارچین: ضدعفونی کننده
درختچه دارچین درختی است کوچک، همیشه سبز، به ارتفاع ۵ تا ۷ متر که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود. گلهای آن در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود. برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است. دارچین بومی سریلانکا و جنوب هند است و پوست درختچه آن بعنوان ادویه بکار میرود. در قرون وسطی از دارچین برای درمان سرفه، ورم مفاصل و گلودرد استفاده میشد. تحقیقات جدید نیز بر خواص و فواید پزشکی دارچین تاکید دارند.
👈گشنیز: تقویت کننده سیستم ایمنی
گشنیز نوعی سبزی با نام علمی Coriandrum sativum است. این گیاه بومی جنوب غرب آسیا و شمال آفریقا است و ارتفاع آن تا نیم متر هم میرسد. اغلب گشنیز تولیدی ایران که حدوداً ۶۵ درصد کل کشور میباشد در شهرستان نهاوند استان همدان و بقیه در شهرستانهایی نظیر اقلید و… برداشت میشود.